6 типа бизнес купувачи: Решителната Даниела (кодово име Командира)

6 типа бизнес купувачи

Клиентът Ви харесва продуктите Ви

Клиентът Ви харесва продуктите Ви, има бюджет, признава, че вашата оферта е най-добрата, но …. все още не подписва. Явно още нещо не достига.

Шестте типа купувачи си имат имена, защото имат различни и разпознаваеми личности. Имената ще ви помогнат да запомните кой е кой. Ще започнем с Даниела:)

Решителната Даниела е директна!

Тя решава проблемите решително, активно и самоуверено. Тя е проактивна, стига до резултатите и иска да печели. Ако преговаряте с нея, тя може да Ви изглежда нахална, властна и почти без такт. Тя вероятно е много взискателна и иска нещата да се случват по нейния начин и в нейните срокове.

Бъдете решителни и не се тревожете за конфликти с нея

Ако продавате на решителната Даниела, трябва също да бъдете решителни и да демонстрирате желание да поемете някои рискове, които могат да й помогнат да успее. Не се притеснявайте прекалено много за конфликти, които могат да възникнат с Даниела – това не я притеснява и дори процъфтява в тях. Създаването на консенсус не е нейната естествена стихия. Тя не само не харесва идеята за сформиране на комисия, но и не харесва думата.

Какво трябва да научите

Има много повече неща, които трябва да научите за всеки тип купувач, от техните характеристики до това как да ги идентифицирате, как да работим най-добре с тях, но описаните по-горе са най-важните.

Няма „лоши“ профили на купувача, има само различни стилове и предпочитания, които трябва да разберете, за да увеличите успеха си.