Карането на мотор е новият бизнес тийм билдинг

Карането на мотор е новият бизнес тийм билдинг

Чували сме за страхотни корпоративни евенти в скъпарски голф курорти край плажната ивица, но изглежда, че карането на мотори с колеги или присъствие на мото-събития е най-новата бизнес тенденция в корпоративния свят.

Hi-tech секторът понастоящем изпитва драстично увеличение на заплатите и повечето вносители на мотоциклети засилват продажбите и отварят нови шоуруми, прицелвайки се именно в тази потребителска ниша.

Ducati отварят един след друг салони, Royal Enfield и Triumph правят страхотен бум, hi-tech моторите като BMW, Honda и Yamaha засилват маркетинговите си активности.

Бумът в купуването на скъпи мотори от корпоративни босове.

Според обобщени данни около 40% от собствениците на Harley Davidson в Европа са на висши корпоративни позиции, като главни финансови, маркетинг или търговски мениджъри. По подобен начин – 80% от собствениците на Triumph са изпълнителни директори.

И не е случайно, че през 2017 големите брандове постигнаха рекорден ръст в продажбите. BMW имат 13,2% ръст (продадени 164,153 мотора), Ducati – 1% (продадени 55,871 мотора). KTM бележат ръст със 17% (238,334 продажби), а Piaggio за Q3/2017 – 12% (266,400 продажби). Triumph цепи мрака с цели 22% с 63,404 мотора (86% от които извън UK), Yamaha – с 4,6% (5.4 милиона продадени мотора) и Honda – 11% с 19.5 милиона продадени мотора.

Появяват се все повече истински мотоклубове. Скокът в този спорт е перфектното решение за мениджъри, които искат да разпускат от стреса. И не само това – да увеличат ефективността и радостта от живота.

Карането на мотор прави мотористите по-щастливи и ефективни

Проучванията показват, че умствената и физическа прецизност, необходима за каране на мотоциклет, е чудесен начин да се разпусне от стреса. Всъщност, карането на мотоциклет не само облекчава стреса и безпокойството, но прави мотористите по-умни, по-щастливи. Според дамите – много по-привлекателни за противоположния пол. Много по-ефективни и продуктивни.

Така че, когато шефът Ви следващия път предложи корпоративен тийм-билдинг, просто му предложете една мото-разходка из страната!